آمریکا بر سر دوراهی؛ جنگ در خلیج فارس به نفع ایران است
یک مقام امنیتی آمریکا: این وضعیتی بسیار دشوار است. زمانی که کشتیهای جنگی در تنگه هرمز هستند، آسیبپذیرند. ولی وقتی آنها را از آنجا دور کنید...
وب سایت آلمانی "دویچه وله" (DeutscheWelle)چهارشنبه چهارم مرداد (July 25) به نقل از روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" نوشت:
«ایران به سرعت درحال افزایش ظرفیت نظامی خود برای مقابله با ناوگان جنگی آمریکا در خیلج فارس است. براساس گزارش روز 27 ژوئیه واشنگتن پست، جمهوری اسلامی در حال گسترش سریع زرادخانه خود در خلیج فارس است. موشکهای مدرن ضد کشتی و ضد زیردریایی ایران که به گزارش این روزنامه با کمک خارجی ساختهشده، به این کشور توان رزمی جدیدی بخشیدهاند.»
دویچه وله اضافه کرد: «واشنگتن پست به ارزیابی کارشناسان نظامی اشاره کرده که معقتدند ایران قادر است با این تجهیزات در مدت زمانی کوتاه به کشتیهای جنگی آمریکا صدمات جدی وارد کند. این کارشناسان میگویند باوجود آنکه ناوگان دریایی آمریکا مطمئن است که میتواند در جنگ با ایران از پس این کشور برآید، اما پیشرفتهای نظامی ایران نگرانیهایی را در زمینه آسیبپذیر بودن نیروی دریایی آمریکا به وجود آورده است. این نگرانیها بهویژه متوجه "ساعات اولیه" در یک درگیری احتمالی در خلیج فارس هستند.
بنا بر این ارزیابیها، دقت هدفگیری موشکهای کوتاه برد ایران به شدت بالا رفته است و استفاده همزمان از آنها در ترکیب با صدها قایق مجهز به تجهیزات جنگی سنگین، میتواند حتی برای مدرنترین کشتیهای ارتش آمریکا خطر جدی باشد.»
سایز بزرگتر
واشنگتن پست نوشته است: «در هفتههای اخیر، به موازات بینتیجه ماندن مذاکرات هستهای ایران با قدرتهای جهانی و بالا گرفتن تنش، ایران بارها تهدید کرده است که میتواند تنگه هرمز را ببندد. رهبران ایران همچنین هشدار دادهاند که هر حمله نظامی به مراکز هستهای خود را با تمام قوا تلافی خواهند کرد.
در ماه جاری میلادی نیز نیروی دریایی آمریکا خبر داد که ناو هواپیمابر "جان سی استنیس" را چهار ماه زودتر از زمان مقرر در خاورمیانه مستقر خواهد کرد. ایالات متحده آمریکا همچنین اعلام کرده است که دست به یک مانور نظامی جدید در منطقه خواهد زد و بر تعداد پایگاههای رادار و دفاع موشکی خود در قطر افزوده است.
به اعتقاد کارشناسان، احتمال این که ایران دست به حملهای تمام عیار علیه یک نیروی عظیم و برتر بزند کم است. ولی در صورت بمباران مراکز اتمی این کشور توسط اسرائیل یا آمریکا این امکان وجود دارد که رهبران ایران اقدام به یک حمله محدود کنند.»
دویچه وله سپس به بستن تنگه هرمز از سوی ایران و توان توسعه یافته ایران در ضربه زدن به طرف مقابل خود در صورت بروز درگیری اشاره می کند: «همچنین آتش جنگ میتواند در صورت اقدام ایران به بستن تنگه هرمز شعلهور شود، اقدامی که ممکن است ایران برای تلافی تحریمهای اقتصادی به آن مبادرت کند. در هر دو سناریو، توان ایران برای ضربه زدن به طرف مقابل به مراتب بیش از یک دهه پیش است.
بر اساس تحقیقی که پنتاگون در ماه آوریل سال جاری انجام داد، ایران پیشرفت قابل ملاحظهای در زرادخانه خود کرده است. البته مقامهای پنتاگون از اظهار نظر درباره این مقاله خودداری کردند. افزایش قدرت نظامی ایران برای دست زدن به اقدامات تلافیجویانه، کارشناسان را با این سوال روبرو کرده است که استقرار کشتیهای جنگی و مخارج سنگین نظامی در صورت یک درگیری قریبالوقوع چه حکمتی داشته است؟
"کالین بوینتون" نویسنده این مقاله تحقیقی نوشته است که مکان و زمان آغاز جنگ، با استقرار کشتیهای جنگی آمریکا در خلیج فارس در شرایطی که بر تنش افزوده شود، کاملا به نفع ایران است.»
واشنگتن پست با اشاره به مانور "پیامبر اعظم7" در تیرماه امسال می نویسد: «توان تهاجمی و تدافعی ایران از سال 2009 به این سو افزایش چشمگیری یافته است و به انواع موشکهای ضد کشتی مانند موشک "کرم ابریشم" چینی و اژدرهای طرح روسی مجهز شده است.
اگرچه ایران درباره توانایی نظامی خود اغراق میکند، اما بنا بر ارزیابی پنتاگون، زرادخانه ایران اکنون به موشکهای بالستیکی مجهز است که میتوانند حین پرواز کشتیهای جنگی آمریکا را نشانه روند.
کشتیهای جنگی آمریکا به سیستمهای دفاعی مختلف مجهز هستند، اما ایران با حمله همزمان از جهات مختلف برای خنثی کردن توان دفاعی آمریکا پیشبینی لازم را کرده است. استراتژی جدید تنها شامل موشکهای ضد کشتی نیست، بلکه مجموعهای از زیردریاییهای کوچک، هلیکوپتر و صدها قایق رزمی را هم شامل میشود.»
سایت دویچه وله در ادامه با انعکاس اظهارات و نظرات مقامات آمریکایی نوشته است: «ناوگان دریایی آمریکا سیستمهای جدیدی برای مقابله با تجهیزات نظامی ایران سفارش داده است. ولی به گفته "مایکل آیزنشتات" مشاور سابق پنتاگون، استقرار این سیستمها ماهها طول میکشد و اگر تنشی در آینده نزدیک رخ دهد، ما ممکن است به طور کامل آماده نباشیم.
یک مقام امنیتی خاورمیانه و از مسئولان هماهنگی استراتژی آمریکا با متحدانش در خلیج فارس با تشریح تواناییهای رزمی دو طرف گفته است که "این یک کابوس برای مردم منطقه است". این مقام که مایل به افشای نام خود نبوده، افزوده است که نیروی دریایی آمریکا "احتمالا" میتواند به سرعت هر ضربهای را جبران کند، اما رهبران ایران میتوانند این را به عنوان پیروزی بزرگ به دنیا عرضه کنند. این مشاور پنتاگون به حمله القاعده به کشتی آمریکا در سال 2000 در بندر عدن اشاره کرده که در آن 17 ملوان کشته و 40 نفر زخمی شدند.
این سایت خبری آلمانی افزود: «"دیوید ماکوفسکی" یک کارشناس خاورمیانه در انستیتوی واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، پس از گفتگو با مقامهای ارشد اسرائیل گفته است که شانس حمله به ایران پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پنجاه پنجاه است. به باور او کاسه صبر اسرائیل لبریز شده است.
فعل و انفعالات در خلیج فارس ظرفیت تبدیل شدن به یک تنش سنگین را دارد. مقامهای آمریکا به این امر اذعان دارند که حضور ناوگان جنگی این کشور در خلیج فارس خطر را افزایش میدهد، اما به گفته یک مقام امنیتی آمریکا: این وضعیتی بسیار دشوار است. زمانی که کشتیهای جنگی در تنگه هرمز هستند، آسیبپذیرند. ولی وقتی آنها را از آنجا دور کنید، کشورهای منطقه احساس آسیبپذیری بسیار بسیار شدیدی میکنند.»
منبع:جام نیوز
๑۩๑ سید مهدی رضوی:09381954355 ๑۩๑
نظرات شما عزیزان:
مـــــوضوعات مـــــرتبط: اخبار سیاسی، اخبار ایران و جهان، ،
بــــــــــرچـــسبهــا: اخبار, اخبار سیاسی, اخبار مذهبی, اخبار ایران, اخبار جهان, اخبار علمی, اخبار فرهنگی, خبر, خبر سیاسی, خبر علمی, خبر فرهنگی,